Poziv predavačima

Pozivamo sve koji smatraju da imaju zanimljivo tehnološko predavanje iz predloženih područja da ga prijave do petka 7.2.2014. (konačni rok). Prijave nisu ograničene na članove HUJAK-a, a predavač sudjeluje besplatno.

Predložena područja tema predavanja možete vidjeti niže, a izbor je vrlo širok. Ako smatrate da nije navedeno područje teme vašeg predavanja, prijavite ga slobodno pod Other.

Očekivano trajanje predavanja je 30 minuta. U slučaju da imate potrebe mijenjati trajanje to svakako treba napomenuti.

Komisija za izbor predavanja odabrat će najbolja predavanja i uvrstiti ih u Program, a prednost će imati konkretna iskustva s određenim tehnologijama, razvoj kreativnih proizvoda, nove i inovativne usluge te korisni savjeti za razvoj i korištenje.

Važni datumi

 • Rok za prijavu predavanja: petak 7.2.2014.
 • Obavijest o prihvaćenom predavanju: subota 8.2.2014.
 • Dostava prezentacija: petak 14.2.2014.
 • Predavanje na konferenciji: subota 22.2.2014.

Teme predavanja

Donosimo vam načelni popis prijedloga tema iz kojih prihvaćamo predavanja. Naravno, ovo je tek prijedlog, a nikako ograničenje, niti ćemo predavanja točno dijeliti u cjeline, pa ako imate zanimljivo predavanja koje se nalazi u ovom prijedlogu, slobodno pošaljite prijavu pa ćemo ga razmotriti. Dakle, zanimljivi su nam:

 • Java SE/EE, frameworks i slično, u što pripadaju sve Java SE i Java EE tehnologije, značajke Java jezika, različiti frameworki za backend, desktop i druge dijelove sustava i slično
 • Razvoj za Web i mobile, gdje očekujemo posebno izdvojiti tehnologije i frameworke vezane uz frontend korisnička sučelja za Web i mobilne raznorodne uređaje
 • Metodologije razvoja i alati, uključivo razvojna okruženja (IDE), kontinuirani razvoj (CD, CI … ), upravljanje zadacima i vođenje projekta, te kvalitetu koda, izgradnju, testiranje i slično …
 • Novosti u Javi i oko nje, u što želimo posebno izdvojiti nove tehnologije i arhitekture, te alternativne jezike na JVM, a i trenutne aktualnosti kao što su Cloud, Big Data, NoSQL, Embedded i slično
 • Inovativni proizvodi i kreativne usluge, vaši projekti, iskustvarješenja – sve ono što svakodnevno koristite i radite

Sadržaj prijave predavanja

 • Naslov predavanja (cca 75 znakova) i sažetak predavanja (cca 500 znakova)
 • Informacije o autoru (ime, prezime, e-mail, mobitel, tvrtka i sl.), kratki životopis autora (cca 500 znakova) i sliku autora predavanja (250×250 px)
 • Područje teme predavanja (odabir između ponuđenih), razinu predavanja (općenito / početnički ili napredno) i napomenu (ako je potrebno)

Slanjem prijave predavanja autor/i prihvaća/ju obvezu izrade prezentacije, dolaska na konferenciju i izvedbe predavanja.

Napominjemo da se neovisno o tome svaki autor mora prijaviti za sudjelovanje na > PRIJava <.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati putem stranice Kontakt.

Advertisements
Latest News
Javantura v5 photos. Slides and videos will be available soon.
Previous Conferences
Javantura v4 slides and videos
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
Organizer
Platinum sponsor
Gold sponsors
Educational sponsors
Media sponsors
Tech sponsorPartners & Friends