Poziv predavačima

Pozivamo sve koji smatraju da imaju zanimljivo tehnološko predavanje iz predloženih područja da ga prijave do petka 7.2.2014. (konačni rok). Prijave nisu ograničene na članove HUJAK-a, a predavač sudjeluje besplatno.

Predložena područja tema predavanja možete vidjeti niže, a izbor je vrlo širok. Ako smatrate da nije navedeno područje teme vašeg predavanja, prijavite ga slobodno pod Other.

Očekivano trajanje predavanja je 30 minuta. U slučaju da imate potrebe mijenjati trajanje to svakako treba napomenuti.

Komisija za izbor predavanja odabrat će najbolja predavanja i uvrstiti ih u Program, a prednost će imati konkretna iskustva s određenim tehnologijama, razvoj kreativnih proizvoda, nove i inovativne usluge te korisni savjeti za razvoj i korištenje.

Važni datumi

 • Rok za prijavu predavanja: petak 7.2.2014.
 • Obavijest o prihvaćenom predavanju: subota 8.2.2014.
 • Dostava prezentacija: petak 14.2.2014.
 • Predavanje na konferenciji: subota 22.2.2014.

Teme predavanja

Donosimo vam načelni popis prijedloga tema iz kojih prihvaćamo predavanja. Naravno, ovo je tek prijedlog, a nikako ograničenje, niti ćemo predavanja točno dijeliti u cjeline, pa ako imate zanimljivo predavanja koje se nalazi u ovom prijedlogu, slobodno pošaljite prijavu pa ćemo ga razmotriti. Dakle, zanimljivi su nam:

 • Java SE/EE, frameworks i slično, u što pripadaju sve Java SE i Java EE tehnologije, značajke Java jezika, različiti frameworki za backend, desktop i druge dijelove sustava i slično
 • Razvoj za Web i mobile, gdje očekujemo posebno izdvojiti tehnologije i frameworke vezane uz frontend korisnička sučelja za Web i mobilne raznorodne uređaje
 • Metodologije razvoja i alati, uključivo razvojna okruženja (IDE), kontinuirani razvoj (CD, CI … ), upravljanje zadacima i vođenje projekta, te kvalitetu koda, izgradnju, testiranje i slično …
 • Novosti u Javi i oko nje, u što želimo posebno izdvojiti nove tehnologije i arhitekture, te alternativne jezike na JVM, a i trenutne aktualnosti kao što su Cloud, Big Data, NoSQL, Embedded i slično
 • Inovativni proizvodi i kreativne usluge, vaši projekti, iskustvarješenja – sve ono što svakodnevno koristite i radite

Sadržaj prijave predavanja

 • Naslov predavanja (cca 75 znakova) i sažetak predavanja (cca 500 znakova)
 • Informacije o autoru (ime, prezime, e-mail, mobitel, tvrtka i sl.), kratki životopis autora (cca 500 znakova) i sliku autora predavanja (250×250 px)
 • Područje teme predavanja (odabir između ponuđenih), razinu predavanja (općenito / početnički ili napredno) i napomenu (ako je potrebno)

Slanjem prijave predavanja autor/i prihvaća/ju obvezu izrade prezentacije, dolaska na konferenciju i izvedbe predavanja.

Napominjemo da se neovisno o tome svaki autor mora prijaviti za sudjelovanje na > PRIJava <.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati putem stranice Kontakt.

Advertisements
Latest News

Location: Hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9, Zagreb, Croatia
Parking: hotel Panorama parking for 6 kn / h without limit on duration or at city parking in nearby streets and in front of sports hall – Zone II (yellow zone) for 3 kn / h with limit of max 3 h (for free after 15:00 on Saturday)
Previous Conferences
Javantura v4 slides and videos
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
Organizer
Platinum sponsor
Gold sponsors
Educational sponsors
Media sponsors
Tech sponsorPartners & Friends