Javantura v4 – Press release

OBJAVA ZA MEDIJE – 2017-02-06-press-release-javantura-v4.docx

Konferencija Javantura v4

Sljedeće subote u Zagrebu se već četvrti put održava jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama Javantura v4 u organizaciji udruge HUJAK.

U subotu, 11. veljače 2017. godine u hotelu Panorama u Zagrebu održat će se Javantura v4 – jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama koju organizira Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK). Ove godine na konferenciji će se predstaviti čak 27 predavanja u tri tracka, a očekuje se više od 300 sudionika.

Četvrti put će se u Zagrebu na jednom mjestu okupiti hrvatska Java zajednica – većinom razvojni inženjeri, developeri, programeri, softverski arhitekti i projektni manageri koji svakodnevno koriste programski jezik Java i srodne tehnologije. Želja organizatora je predstaviti niz raznolikih tema zanimljivih širem krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje hrvatske IT zajednice koja dijeli slične interese. Zanimljivost je da će konferenciju posjetiti brojni kolege iz drugih lokalnih i regionalnih Java udruga i meetup grupa, a neki od njih, kao što su primjerice članovi slovenskog OpenBlenda i bugarskog BGJUG-a, održat će predavanja.

Posebnost konferencije Javantura je upravo u činjenici što ju je pokrenula sama hrvatska Java zajednica okupljena u udruzi HUJAK pod sloganom “ by the community for the community“, dodatno potaknuta uspjesima organizacije konferencija JavaCro i cjelina Java dani konferencije HrOUG te niza meetupa, koje godišnje okupe i više od 1000 sudionika. Javantura je zapravo i izrasla iz mjesečnih okupljanja udruge HUJAK te se predstavila kao mlađa inačica popularne višednevne međunarodne konferencije JavaCro, koja će se i ove godine u svibnju šesti put održati na Crvenom otoku pored Rovinja.

Organizatori naglašavaju kako je ovo izuzetna prilika za već tradicionalno druženje HUJAK-ovaca, ali i svih simpatizera Jave, te jedan od najjednostavnijih načina za informiranje o novostima iz svijeta Jave i razmjenu iskustava s kolegama. Na konferenciji će se predstaviti i nekoliko tvrtki članica koje zapošljavaju razvojne inženjere, a sudionici će iz prve ruke moći saznati zašto je Java najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi 10 milijuna developera. Ovim putem organizatori žele zahvaliti na podršci i svim sponzorima konferencije, tvrtkama King ICT, SV Group, ecx.io, Asseco SEE i RIT Croatia, te nizu partnerskih i prijateljskih udruga i organizacija. Više o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama javantura.com.

***

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe udruga Java User Groups (JUG), a trenutno članstvo sadrži više od 40 pravnih i više od 250 fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacijskih i certifikacijskih aktivnosti te pomaže članicama pri zaposlenju developera. HUJAK je dosad organizirao niz druženja i konferencija, a posebno se ističu konferencije Javantura i međunarodne konferencija JavaCro koje suorganizira s udrugom HrOUG. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Poveznice:

Kontakt za medije: javantura@hujak.hr

Slike:

javantura-v4-1493x350javantura-v4-358x400hujak-logo-i-naziv-hr-i-enjavantura-dvorana-2javantura-dvoranacroduke-indy-maskota-javantureking_ictsv-groupecx_io_200asse_south_east_euro_200rit-logo-20yrs_200javantura-roll-up

Advertisements
Posted in Javantura

Javantura v4 – Sessions and Speakers announced!

We are proud to announce more than 26 preliminary selected sessions and speakers!

Sessions (preliminary) at Javantura v4 conference ordered alphabetically:

Javantura conference organizers reserve the right to modify the content of the conference, the sessions, the speakers and the schedule.

Posted in Javantura

Call for Speakers extended – new final date January 6th

Call for Speakers for Javantura v4 conference is extended – new final date to submit talk proposals is January 6th, 2017!

Posted in Javantura

Call for Speakers is open until December 18th!

Javantura v4 Call for Speakers is open until December 18th, 2016!

Posted in Javantura

Javantura v3 Call for Speakers extended

Call for Speakers is extended until December 20th!

Posted in Javantura

Javantura v3 Call for Speakers is open

Javantura v3 hor

3rd community-driven Java conference in Croatia

February 19-20, 2016 – Zagreb, Croatia, EU

We already had two amazing Javantura community conferences, as well as four successful JavaCro conferences, so this year we want to take it a step further – in size and quality. We are proud to have one of the biggest Java community conferences in the region, built on a lot of enthusiasm created in HUJAK. Our intent this year is to gather the majority of Java community in Croatia and from the region, but we will also welcome a lot of visitors from all other countries.

Call for Speakers is now open! (until December 6th)

We invite you to help us to build a great conference once again and submit your talk or workshop proposal to get a chance to become one of the speakers at Javantura v3 conference. If you think there is something interesting that you want to share with the rest of the community, please submit it. This is a great opportunity to tell your story, share your experience, show your results and indirectly promote your product, your company and yourself in front of 300+ people, including media representatives, potential partners and clients. As a place of intense social networking, it may also be a natural way not only to discuss your projects and trending technologies but also to seek for new employees or find new employers.

See you all at Javantura!

Posted in Javantura

Press release – Održana konferencija Javantura v2

Konferencija Javantura v2 otkrila kako je Java najpopularniji programski jezik u Hrvatskoj i svijetu te kolike su plaće Java developera

Drugo izdanje Javanture, stručne konferencije o Javi i srodnim tehnologijama,
održano je ove subote u Zagrebu.

Java je najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi više od devet milijuna developera, a konferencija Javantura v2 koju su organizirali Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) i Udruženje za IT HGK jedno je od ključnih događanja namijenjenih Java programerima u u Hrvatskoj.

Oko 200 sudionika, većinom softverskih developera i arhitekata te voditelja projekata, ali i značajan broj studenata, kroz 16 predavanja organiziranih u dva slijeda imalo je priliku saznati najnovije trendove vezane uz Javu te se upoznati s nekima od aktualnih projekata, odnosno detaljima poput arhitektura sustava te tehnologija i alata korištenih u njihovom razvoju. Cilj i želja organizatora bila je predstaviti raznolike teme zanimljive širem krugu sudionika te osigurati kvalitetnu razmjenu iskustava i čvršće povezivanje IT zajednice koja dijeli slične interese. Java developeri su najtraženija kategorija programera u Hrvatskoj s udjelom od oko 24 posto i prema istraživanju koje su pred šest mjeseci na 450 hrvatskih IT tvrtki proveli HGK, HUP i Algebra, a procjenjuje se da je globalno taj postotak još i veći.

Posebnost konferencije je da ju je pokrenula baš sama hrvatska Java zajednica okupljena u udruzi HUJAK, pod sloganom “organized by the community for the community“, a HUJAK se također pohvalio i kako je u tri godine postojanja uspio okupiti više od 1500 programera i 36 tvrtki članica, među kojima su primjerice i APIS IT, Asseco SEE, CROZ, Ericsson NT, FINA, Infobip, KING ICT, Liferay, Pet minuta, RealNetworks, Sedam IT i SV Group.

U sklopu konferencije organizirana je i anketa čiji je cilj bio doći do iznosa prosječnih plaća među Java developerima u Zagrebu. Kako pokazuju rezultati ove ankete provedene među sudionicima, prosječna plaća Java programera početnika iznosi 5266 kuna neto, dok Java programeri s više od jedne godine iskustva u prosjeku dobivaju 7510 kuna mjesečno. Programeri s više od pet godina iskustva u prosjeku zarađuju 9464 kune mjesečno, a najveća uočena plaća je oko 13000 kuna. Najčešće beneficije Java developera su posjedovanje službenog laptopa (82,4 posto) i službenog mobitela (52,9 posto). Kad su u pitanju prekovremeni sati, 32 posto ispitanika odgovorilo je kako mjesečno radi 180 sati ili više. Provedena je anketa i među studentima o njihovim uvjetima rada, no zbog malog uzorka teško je procijeniti točnost podatka o prosječnoj neto satnici u iznosu 22,60 kuna.

Nije neobično što je Java najpopularniji programski jezik u Hrvatskoj, jer je globalno isto tako, pogotovo kad znamo da iza njega stoji niz velikih tvrtki poput Oracla, Googla, IBM-a, Red Hata i Amazona te jedna od najvećih open source zajednica.” – rekao je Branko Mihaljević, predsjednik HUJAK-a i organizator konferencije. “Danas se u Javi programira praktički sve, od pametnih kartica, IoT uređaja i Android mobilnih aplikacija, preko TV prijamnika i Blue-Ray čitača, pa sve do poslužiteljskih i cloud aplikacija.” naglasio je Mihaljević.

Održavanje konferencije Java zajednice u Zagrebu dodatno je potaknuto uspjesima organizacije niza drugih stručnih konferencija, među kojima su i tri konferencije JavaCro, a Javantura v2 održana je zahvaljujući nizu volontera iz HUJAK-a te sponzorima Asseco SEE, CROZ, Evolva, RIT Croatia, Oracle Hrvatska i Nestle uz medijske pokrovitelje časopis Mreža te portale Racunalo.com i cropc.net.

***

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe od 300-njak udruga Java User Groups (JUG), odnosno više od 100 u EU, a trenutno članstvo sadrži više od 35 pravnih i više od 250 fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacije i certifikacijskih postupaka, te pomaže kod zaposlenja razvojnih inženjera, a svojim članicama pruža i dodatne usluge. Dosad je organizirano niz druženja, konferencije Java 2012, JavaCro’13, JavaCro’14, WebCamp 2012, 2013 i 2104, te tematske cjeline Java dani na HrOUG konferencijama, a u pripremi je i konferencija JavaCro’15. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Poveznice:

Kontakt za medije:

Slike uz objavu:

Javantura header 748x180

DSC_0929

 

Javantura sign+logo vert shadow 358x400

DSCF3116

__HGK_izvana_2_veci

Javantura sign+logo shadow 785x180

IMG_0355

 

CroDuke Indy

IMG_0358

HUJAK - organizator

Posted in Javantura
Latest News
Javantura v4 - Sessions & Speakers!


Javantura v3 Sessions, Speakers, and Schedule published. Slides available at SlideShare and pictures are available in Javantura v3 Facebook album.
Previous Conferences
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
- Javantura v2 videos
- Javantura videos
Organizer
Platinum sponsor
Gold sponsors


Educational sponsors
Media sponsors
Tech sponsor

Partners & Friends