FAQ @ Javantura v1

Konferencija Javantura je prva poludnevna Java konferencija u Zagrebu, koja će se održati u subotu 22. veljače 2014.

Namjera je na jednom mjestu okupiti većinu Java zajednice, sve osobe koje u svom profesionalnom i stručnom radu koriste ili su uključene u razvoj proizvoda i usluga zasnovanim na nekoj od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java, kao i svih srodnih tehnologija.

Tko je organizator Javanture?

Tko su predavači?

S obzirom da su prijave predavanja u tijeku, to vam još u potpunosti ne možemo reći, no očekujemo zanimljive predavače iz Zagreba, cijele Hrvatske, a potencijalno i regije.

Kako pojedini predavač i predavanje budu potvrđeni tako će biti objavljeni na stranici Predavači i Program, najkasnije 7.2.2014.

A koliko će biti sudionika?

Na lokaciji su dvije dvorane (manja i veća) koje zajedno mogu primiti 270 sudionika.

Poučeni iskustvima organizacije konferencija JavaCro i WebCamp u 2012. i 2013., očekujemo da će većina mjesta biti popunjena znatno prije, pa savjetujemo što prije krenete na > PRIJava < .

Kako sudjelovati i koliko košta?

Za sudjelovanje se obavezno potrebno registrirati na stranici > PRIJava < .

Konferencija Javantura je u potpunosti besplatna za sve članove HUJAK-a i sve prihvaćene predavače. To se odnosi na sve djelatnike pravnih osoba članova HUJAK-a, kao i na sve fizičke osobe članove HUJAK-a, koji su uplatili članarinu za 2014. godinu.

Svi ostali sudionici plaćaju naknadu u iznosu 120,00 kn (nema PDV-a). Predlažemo da prije prijave proučite pogodnosti članstva u HUJAK-u.

Zašto doći na Javanturu?

Ako ste član HUJAK-a onda odgovor sigurno već znate i ne moramo ništa objašnjavati. Možete promatrati Javanturu kao svojevrsnu evoluciju (pre)poznatih druženja HUJAK-a ili manjeg i mlađeg brata konferencije JavaCro, samo u poludnevnom koncentriranom obliku subotom.

Ako slučajno niste član, a radite s Java tehnologijama, ovo je vjerojatno najjednostavniji (i najjeftiniji) način da se informirate o novostima iz svijeta Jave, saznate što i kako rade vaši kolege te da razmijenite iskustva uz ugodno druženje. A predlažemo i da proučite pogodnosti članstva u HUJAK-u.

A ako i ne radite izravno s Java tehnologijama, ovo je najlakši način da saznate što se događa oko vas – što i kako rade vaši partneri, dobavljači, a možda i konkurencija, te koje novosti možda ima smisla uvesti i u vaše IT poslovanje. A možda otkrijete i zašto je Java najpopularniji programski jezik na svijetu 😉

Kada se Javantura održava?

Konferencija Javantura održat će se 22.2.2014. Točan raspored i Program bit će objavljeni naknadno, ali načelno najavljujemo da će konferencija početi u 09:00 i trajati do “ranih prijepodnevnih sati” (cca 15h).

Gdje se Javantura održava?

Konferencija Javantura održat će se u prostorijama Udruženja za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore (IT HGK).

Točna adresa je Nova cesta 7, 2. kat (ulaz s južne strane pored Lidla), Zagreb, Hrvatska.

A gdje se može parkirati?

Parking je moguć:

  • u zoni 2 (žuta, 5 kn/h, max. 3h) oko Doma sportova i obližnjim ulicama
  • u garaži Lidla (prvi sat besplatno, a nakon toga 15 kn/h)
  • kod hotela Panorama (6 kn/h neograničeno, plaća se na recepciji)
  • na nekoliko besplatnih parkinga (npr. kod Ericssona i u pokrajnjim ulicama) 5-7 minuta hoda

Kako možete pomoći?

Predavači …

Prije svega, ako smatrate da imate zanimljivu temu predavanja, želimo da nam se svakako prijavite kao predavač. Iako svakako očekujemo prijave naših kolega koji su se dosad već iskazali na brojnim konferencijama, ovo može biti i svojevrsna “generalna proba” za zanimljive, ali potencijalno neafirmirane predavače, koji se spremaju i žele predavati na drugim poznatijim Java konferencijama, kao što je primjerice i naš JavaCro koja će se održati 12. svibnja 2014. u Poreču.

Volonteri …

Ako ste u mogućnosti i želite volontirati na konferenciji, to nam je uvijek dobrodošla pomoć u organizaciji koju ćemo objeručke prihvatiti. Javite nam se svakako na Kontakt.

Sponzori …

Ako pak imate uspješnu tvrtku, zanimljiv proizvod ili inovativnu uslugu koju želite predstaviti široj publici, predlažemo da, ako možete, sponzorirate konferenciju. Na taj način, osim što nam pomažete pokriti troškove konferencije, imate i dodatnu medijsku eksponiranost vaše tvrtke, proizvoda ili usluga, a više o tome na stranici Sponzorstvo.

Na kraju možemo reći samo jedno …

Konferenciju činite vi – naši predavači, sudionici, sponzori, volonteri i svi ostali u zajednici svijeta Jave. Stoga još jednom dobrodošli i neka Javantura počne…

Vidimo se na Javanturi!

Advertisements
Latest News
Javantura v5 photos. Slides and videos will be available soon.
Previous Conferences
Javantura v4 slides and videos
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
Organizer
Platinum sponsor
Gold sponsors
Educational sponsors
Media sponsors
Tech sponsorPartners & Friends