Javantura v4 – Press release

OBJAVA ZA MEDIJE – 2017-02-06-press-release-javantura-v4.docx

Konferencija Javantura v4

Sljedeće subote u Zagrebu se već četvrti put održava jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama Javantura v4 u organizaciji udruge HUJAK.

U subotu, 11. veljače 2017. godine u hotelu Panorama u Zagrebu održat će se Javantura v4 – jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama koju organizira Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK). Ove godine na konferenciji će se predstaviti čak 27 predavanja u tri tracka, a očekuje se više od 300 sudionika.

Četvrti put će se u Zagrebu na jednom mjestu okupiti hrvatska Java zajednica – većinom razvojni inženjeri, developeri, programeri, softverski arhitekti i projektni manageri koji svakodnevno koriste programski jezik Java i srodne tehnologije. Želja organizatora je predstaviti niz raznolikih tema zanimljivih širem krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje hrvatske IT zajednice koja dijeli slične interese. Zanimljivost je da će konferenciju posjetiti brojni kolege iz drugih lokalnih i regionalnih Java udruga i meetup grupa, a neki od njih, kao što su primjerice članovi slovenskog OpenBlenda i bugarskog BGJUG-a, održat će predavanja.

Posebnost konferencije Javantura je upravo u činjenici što ju je pokrenula sama hrvatska Java zajednica okupljena u udruzi HUJAK pod sloganom “ by the community for the community“, dodatno potaknuta uspjesima organizacije konferencija JavaCro i cjelina Java dani konferencije HrOUG te niza meetupa, koje godišnje okupe i više od 1000 sudionika. Javantura je zapravo i izrasla iz mjesečnih okupljanja udruge HUJAK te se predstavila kao mlađa inačica popularne višednevne međunarodne konferencije JavaCro, koja će se i ove godine u svibnju šesti put održati na Crvenom otoku pored Rovinja.

Organizatori naglašavaju kako je ovo izuzetna prilika za već tradicionalno druženje HUJAK-ovaca, ali i svih simpatizera Jave, te jedan od najjednostavnijih načina za informiranje o novostima iz svijeta Jave i razmjenu iskustava s kolegama. Na konferenciji će se predstaviti i nekoliko tvrtki članica koje zapošljavaju razvojne inženjere, a sudionici će iz prve ruke moći saznati zašto je Java najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi 10 milijuna developera. Ovim putem organizatori žele zahvaliti na podršci i svim sponzorima konferencije, tvrtkama King ICT, SV Group, ecx.io, Asseco SEE i RIT Croatia, te nizu partnerskih i prijateljskih udruga i organizacija. Više o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama javantura.com.

***

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe udruga Java User Groups (JUG), a trenutno članstvo sadrži više od 40 pravnih i više od 250 fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacijskih i certifikacijskih aktivnosti te pomaže članicama pri zaposlenju developera. HUJAK je dosad organizirao niz druženja i konferencija, a posebno se ističu konferencije Javantura i međunarodne konferencija JavaCro koje suorganizira s udrugom HrOUG. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Poveznice:

Kontakt za medije: javantura@hujak.hr

Slike:

javantura-v4-1493x350javantura-v4-358x400hujak-logo-i-naziv-hr-i-enjavantura-dvorana-2javantura-dvoranacroduke-indy-maskota-javantureking_ictsv-groupecx_io_200asse_south_east_euro_200rit-logo-20yrs_200javantura-roll-up

Advertisements
Posted in Javantura
Latest News
Javantura v5 photos. Slides and videos will be available soon.
Previous Conferences
Javantura v4 slides and videos
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
Organizer
Platinum sponsor
Gold sponsors
Educational sponsors
Media sponsors
Tech sponsorPartners & Friends