Press release – Konferencija Javantura v2 Zagreb 2014

Konferencija Javantura v2 Zagreb 2014

U Zagrebu se održava “druga verzija” konferencije posvećene Java i srodnim tehnologijama

U subotu 15. studenog 2014. održat će se Javantura v2 Zagreb 2014, stručna konferencija posvećena Java tehnologijama, koju po drugi put organiziraju Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) i Udruženje za informacijske tehnologije HGK (IT HGK) na lokaciji Nova cesta 7 (2. kat) u Zagrebu. Na programu je 16 predavanja u dva slijeda, a organizatori očekuju više od 250 sudionika.

Java je najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi više od 9 milijuna developera, pa je za očekivati da će sudionici konferencije većinom biti iz redova software developera i arhitekata te voditelja IT projekata uključenih u razvoj proizvoda i usluga zasnovanih na nekoj od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te srodnih tehnologija, kao i studenti zainteresirani za ove tehnologije. Želja organizatora je predstaviti raznolike teme zanimljive širokom krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje IT zajednice koja dijeli slične interese. Konferenciju namjeravaju posjetiti i kolege iz drugih stručnih udruga i JUG-ova (Java User Groups) iz regije i šire.

Posebnost konferencije Javantura je u činjenici da ju je pokrenula sama hrvatska Java zajednica okupljena u udruzi HUJAK, pod sloganom “organized by the community for the community“, dodatno potaknuta uspjesima organizacije već tri konferencije JavaCro, tri konferencije WebCamp te nekoliko cjelina Java dani na HrOUG konferencijama, koje su u zadnje tri godine okupile više od 2500 sudionika. Javantura se može promatrati i kao svojevrsna evolucija mjesečnih druženja HUJAK-a ili lakša verzija poznate višednevne konferencije JavaCro koja se održava u kasno proljeće.

Organizatori naglašavaju kako je ovo izuzetna prilika za druženje svih simpatizera Jave, uključivo mnogobrojne developere iz više od 35 pravnih osoba članica HUJAK-a, te vjerojatno najjednostavniji način za informiranje o novostima iz svijeta Jave i razmjenu iskustava s kolegama. Na konferenciji će se predstaviti i nekoliko članica koje zapošljavaju developere, a bit će prikazana i HUJAK-ova dosadašnja postignuća te planovi za budućnost.

Sudjelovanje je za sve članove HUJAK-a po simboličnoj cijeni od 50 kn, za studente je potpuno besplatno, a ostali plaćaju 150 kn. Organizatori zahvaljuju i sponzorima, tvrtkama Asseco SEE, CROZ, Evolva, RIT Croatia i Oracle Hrvatska te medijskim pokroviteljima časopisu Mreža i Racunalo.com.

Više o konferenciji može pronaći na službenim stranicama Javantura.com, a na konferenciju sve poziva i CroDuke, hrvatska verzija maskote Jave i službeni logo HUJAK-a, koji je za potrebe ove avanturističke konferencije stavio i poznati Indianin fedora šešir, s motom “I neka još jedna Javantura započne!

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe od 300-njak udruga Java User Groups (JUG), odnosno više od 100 u EU, a trenutno članstvo sadrži više od 35 pravnih i više od 200 fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacije i certifikacijskih postupaka, te pomaže kod zaposlenja razvojnih inženjera, a svojim članicama pruža i dodatne usluge. Dosad je organizirano niz druženja, konferencije Java 2012, JavaCro’13, JavaCro’14, WebCamp 2012, 2013 i 2104, te tematske cjeline Java dani na HrOUG konferencijama, a u pripremi je i konferencija JavaCro’15. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Slike uz objavu:

Javantura header 748x180

01A DSCF2107

Javantura sign+logo vert shadow 358x400

__HGK_izvana_2_veci

Javantura sign+logo shadow 785x180

01A DSCF2112

CroDuke Indy

HUJAK - organizator

Javantura v4 - Sessions & Speakers!

Javantura v3 Sessions, Speakers, and Schedule published. Slides available at SlideShare and pictures are available in Javantura v3 Facebook album.
- Javantura v2 videos
- Javantura videos