Press release 2014-02-21 – Konferencija Javantura Zagreb 2014

Konferencija Javantura Zagreb 2014

U Zagrebu se prvi put održava Javantura Zagreb 2014, jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama

U subotu 22. veljače 2014. godine održat će se Javantura Zagreb 2014, jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama koju organiziraju Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) i Udruženje za informacijske tehnologije HGK. Na konferenciji se očekuje 12 predavanja u dva slijeda te više od 200 sudionika, a sudjelovanje je za sve članove HUJAK-a besplatno, uključivo studente koji se besplatno učlanjuju, dok ostali plaćaju simboličnu naknadu.

Po prvi put će se u Zagrebu na jednom mjestu okupiti 200-tinjak osoba koje su u svom radu uključene u razvoj proizvoda i usluga zasnovanim na nekoj od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te srodnih tehnologija, kao i dobar dio studenata zainteresiranih za ove tehnologije. Želja organizatora je predstaviti raznolike teme zanimljive širokom krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje IT zajednice koja dijeli slične interese. Zanimljivost je da konferenciju namjeravaju posjetiti i kolege iz drugih regionalnih udruga i JUG-ova (Java User Groups), kao što su slovenski OpenBlend, novoosnovani JUG BiH, srpski Java Svet i NetBeans User Group te makedonski JUG-a, ali i nekoliko kolega iz zapadnoeuropskih JUG-ova.

Posebnost konferencije Javantura leži upravo u činjenici da ju je pokrenula hrvatska Java zajednica okupljena u udruzi HUJAK, dodatno potaknuta uspjesima organizacije konferencija JavaCro i drugih sličnih događanja koje suorganiziraju, kao što su Java dani na HrOUG konferencijama te konferencije WebCamp, koje su zajedno dosad okupile više od 1500 sudionika. Javantura se može promatrati i kao svojevrsna evolucija mjesečnih druženja HUJAK-a ili mlađa sestra višednevne konferencije JavaCro koja će se održati u svibnju u Poreču.

Konferencija Javantura održava se na lokaciji Nova cesta 7, 2. kat u Zagrebu. Organizatori naglašavaju kako je ovo izuzetna prilika za druženje HUJAK-ovaca i svih simpatizera Jave, uključivo osobe iz 30-tak pravnih osoba članica HUJAK-a, te vjerojatno najjednostavniji način za informiranje o novostima iz svijeta Jave, te razmjenu iskustava s kolegama. Na konferenciji će se predstaviti i nekoliko članica koje zapošljavaju razvojne inženjere, a ovdje možete saznati i zašto je Java najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi 9 milijuna razvojnih inženjera te saznati što HUJAK sve namjerava u 2014.

Više o konferenciji može pronaći na službenim stranicama javantura.com, a organizatori sve pozdravljaju motom “Neka Javantura počne!

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe udruga Java User Groups (JUG), a trenutno članstvo  sadrži 30-tak pravnih i 200-tinjak fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacijskih i certifikacijskih postupaka, te pomaže kod zaposlenja razvojnih inženjera. Dosad je organizirano niz druženja, konferencije Java 2012, JavaCro’13, WebCamp 2012 i 2013, te tematske cjeline Java dani na HrOUG konferencijama, a u pripremi je i konferencija JavaCro’14. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Slike:

Javantura - slika 1_

Javantura - slika 2Javantura logotip +date ver

Javantura sign+logo 2 shadow 785x180

Javantura v4 - Sessions & Speakers!

Javantura v3 Sessions, Speakers, and Schedule published. Slides available at SlideShare and pictures are available in Javantura v3 Facebook album.
- Javantura v2 videos
- Javantura videos