Press release 2014-02-21 – Konferencija Javantura Zagreb 2014

Konferencija Javantura Zagreb 2014

U Zagrebu se prvi put održava Javantura Zagreb 2014, jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama

U subotu 22. veljače 2014. godine održat će se Javantura Zagreb 2014, jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama koju organiziraju Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) i Udruženje za informacijske tehnologije HGK. Na konferenciji se očekuje 12 predavanja u dva slijeda te više od 200 sudionika, a sudjelovanje je za sve članove HUJAK-a besplatno, uključivo studente koji se besplatno učlanjuju, dok ostali plaćaju simboličnu naknadu.

Po prvi put će se u Zagrebu na jednom mjestu okupiti 200-tinjak osoba koje su u svom radu uključene u razvoj proizvoda i usluga zasnovanim na nekoj od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te srodnih tehnologija, kao i dobar dio studenata zainteresiranih za ove tehnologije. Želja organizatora je predstaviti raznolike teme zanimljive širokom krugu sudionika te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje IT zajednice koja dijeli slične interese. Zanimljivost je da konferenciju namjeravaju posjetiti i kolege iz drugih regionalnih udruga i JUG-ova (Java User Groups), kao što su slovenski OpenBlend, novoosnovani JUG BiH, srpski Java Svet i NetBeans User Group te makedonski JUG-a, ali i nekoliko kolega iz zapadnoeuropskih JUG-ova.

Posebnost konferencije Javantura leži upravo u činjenici da ju je pokrenula hrvatska Java zajednica okupljena u udruzi HUJAK, dodatno potaknuta uspjesima organizacije konferencija JavaCro i drugih sličnih događanja koje suorganiziraju, kao što su Java dani na HrOUG konferencijama te konferencije WebCamp, koje su zajedno dosad okupile više od 1500 sudionika. Javantura se može promatrati i kao svojevrsna evolucija mjesečnih druženja HUJAK-a ili mlađa sestra višednevne konferencije JavaCro koja će se održati u svibnju u Poreču.

Konferencija Javantura održava se na lokaciji Nova cesta 7, 2. kat u Zagrebu. Organizatori naglašavaju kako je ovo izuzetna prilika za druženje HUJAK-ovaca i svih simpatizera Jave, uključivo osobe iz 30-tak pravnih osoba članica HUJAK-a, te vjerojatno najjednostavniji način za informiranje o novostima iz svijeta Jave, te razmjenu iskustava s kolegama. Na konferenciji će se predstaviti i nekoliko članica koje zapošljavaju razvojne inženjere, a ovdje možete saznati i zašto je Java najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi 9 milijuna razvojnih inženjera te saznati što HUJAK sve namjerava u 2014.

Više o konferenciji može pronaći na službenim stranicama javantura.com, a organizatori sve pozdravljaju motom “Neka Javantura počne!

 ***

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe udruga Java User Groups (JUG), a trenutno članstvo  sadrži 30-tak pravnih i 200-tinjak fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacijskih i certifikacijskih postupaka, te pomaže kod zaposlenja razvojnih inženjera. Dosad je organizirano niz druženja, konferencije Java 2012, JavaCro’13, WebCamp 2012 i 2013, te tematske cjeline Java dani na HrOUG konferencijama, a u pripremi je i konferencija JavaCro’14. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Poveznice:

Kontakt za medije:

Slike:

Javantura - slika 1_

Javantura - slika 2Javantura logotip +date ver

 

 

 

 

 

 

 

 

Javantura sign+logo 2 shadow 785x180

Advertisements
Posted in Javantura
Latest News
Javantura v5 photos. Slides and videos will be available soon.
Call for Speakers
Call for Speakers is now open
(until January 27th)
Previous Conferences
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
Organizer
Media sponsors

Tech sponsorPartners & Friends