Press release 2014-01-23 – najava konferencije Javantura

Konferencija Javantura Zagreb 2014

U Zagrebu se 22. veljače 2014. prvi put održava jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama Javantura Zagreb 2014 u organizaciji udruge HUJAK i Udruženja za IT HGK.

Javantura Zagreb 2014 je jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama koju organiziraju Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) i Udruženje za informacijske tehnologije HGK, a koja će se održati u subotu 22. veljače 2014. godine u Zagrebu.

Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti osobe koje u svom profesionalnom i stručnom radu koriste ili su uključene u razvoj proizvoda i usluga zasnovanim na nekoj od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te srodne tehnologije. Želja organizatora je okupiti najbolje Java ljude iz Hrvatske i regije, otvoriti raznolike teme zanimljive širokom krugu sudionika, te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje IT zajednice koja dijeli slične interese.

Na konferenciji se očekuje 12 predavanja u dva slijeda te više od 270 sudionika, a sudjelovanje je za sve članove HUJAK-a i predavače besplatno, dok ostali plaćaju simboličnu naknadu.

Posebnost konferencije Javantura leži upravo u činjenici da ju je pokrenula sama Java zajednica okupljena oko udruge HUJAK, potaknuta uspjesima organizacije konferencija Java 2012 i JavaCro’13, tematske cjeline Java dan(i) na HrOUG konferencijama te konferencijama WebCamp 2012 i WebCamp 2013, koje su zajedno okupile više od 1500 sudionika. Javantura se može promatrati i kao svojevrsna evolucija poznatih druženja HUJAK-a ili mlađa sestra konferencije JavaCro, samo u jednodnevnom koncentriranom obliku subotom.

Konferencija Javantura održat će se u prostorijama Udruženja za IT HGK, Nova cesta 7, 2. kat u Zagrebu. Svi zainteresirani predavači mogu prijaviti predavanje do 3.2.2014., a prijave sudionika bit će moguće do popunjenja mjesta. Organizatori naglašavaju kako je ovo vjerojatno najjednostavniji način za informiranje o novostima iz svijeta Jave, razmjenu iskustava s kolegama i ugodno druženje. A ovdje možete saznati i zašto je Java najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi devet milijuna razvojnih inženjera.

Više o konferenciji može pronaći na službenim stranicama javantura.com, a organizatori sve pozdravljaju motom konferencije “Neka Javantura počne!

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe udruga Java User Groups (JUG), a trenutno članstvo  sadrži više od 25 pravnih i 160 fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacijskih i certifikacijskih postupaka, te pomaže kod zaposlenja razvojnih inženjera. Dosad je organizirano niz druženja, konferencije Java 2012, JavaCro’13, WebCamp 2012 i WebCamp 2013, te tematske cjeline Java dan(i) na HrOUG konferencijama, a u pripremi je i konferencija JavaCro’14. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Slike:

Javantura v4 - Sessions & Speakers!

Javantura v3 Sessions, Speakers, and Schedule published. Slides available at SlideShare and pictures are available in Javantura v3 Facebook album.
- Javantura v2 videos
- Javantura videos