Press release 2014-01-23 – najava konferencije Javantura

Konferencija Javantura Zagreb 2014

U Zagrebu se 22. veljače 2014. prvi put održava jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama Javantura Zagreb 2014 u organizaciji udruge HUJAK i Udruženja za IT HGK.

Javantura Zagreb 2014 je jednodnevna konferencija posvećena Java tehnologijama koju organiziraju Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) i Udruženje za informacijske tehnologije HGK, a koja će se održati u subotu 22. veljače 2014. godine u Zagrebu.

Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti osobe koje u svom profesionalnom i stručnom radu koriste ili su uključene u razvoj proizvoda i usluga zasnovanim na nekoj od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java te srodne tehnologije. Želja organizatora je okupiti najbolje Java ljude iz Hrvatske i regije, otvoriti raznolike teme zanimljive širokom krugu sudionika, te potaknuti kvalitetnu razmjenu iskustava, kao i čvršće povezivanje IT zajednice koja dijeli slične interese.

Na konferenciji se očekuje 12 predavanja u dva slijeda te više od 270 sudionika, a sudjelovanje je za sve članove HUJAK-a i predavače besplatno, dok ostali plaćaju simboličnu naknadu.

Posebnost konferencije Javantura leži upravo u činjenici da ju je pokrenula sama Java zajednica okupljena oko udruge HUJAK, potaknuta uspjesima organizacije konferencija Java 2012 i JavaCro’13, tematske cjeline Java dan(i) na HrOUG konferencijama te konferencijama WebCamp 2012 i WebCamp 2013, koje su zajedno okupile više od 1500 sudionika. Javantura se može promatrati i kao svojevrsna evolucija poznatih druženja HUJAK-a ili mlađa sestra konferencije JavaCro, samo u jednodnevnom koncentriranom obliku subotom.

Konferencija Javantura održat će se u prostorijama Udruženja za IT HGK, Nova cesta 7, 2. kat u Zagrebu. Svi zainteresirani predavači mogu prijaviti predavanje do 3.2.2014., a prijave sudionika bit će moguće do popunjenja mjesta. Organizatori naglašavaju kako je ovo vjerojatno najjednostavniji način za informiranje o novostima iz svijeta Jave, razmjenu iskustava s kolegama i ugodno druženje. A ovdje možete saznati i zašto je Java najpopularniji programski jezik na svijetu koji koristi devet milijuna razvojnih inženjera.

Više o konferenciji može pronaći na službenim stranicama javantura.com, a organizatori sve pozdravljaju motom konferencije “Neka Javantura počne!

***

Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK) je neprofitna udruga pravnih i fizičkih osoba koje su uključene u razvoj ili korištenje neke od tehnologija vezanih uz jezik i platformu Java. HUJAK je osnovan 2011. godine i član je međunarodne grupe udruga Java User Groups (JUG), a trenutno članstvo  sadrži više od 25 pravnih i 160 fizičkih osoba. Udruga potiče razmjenu znanja i iskustava, informira i savjetuje oko edukacijskih i certifikacijskih postupaka, te pomaže kod zaposlenja razvojnih inženjera. Dosad je organizirano niz druženja, konferencije Java 2012, JavaCro’13, WebCamp 2012 i WebCamp 2013, te tematske cjeline Java dan(i) na HrOUG konferencijama, a u pripremi je i konferencija JavaCro’14. Više o HUJAK-u možete saznati na službenim stranicama udruge hujak.hr.

Poveznice:

Slike:

Kontakt za medije:

Advertisements
Posted in Javantura
Latest News
Javantura v5 photos. Slides and videos will be available soon.
Call for Speakers
Call for Speakers is now open
(until January 27th)
Previous Conferences
All presentations at Slideshare
All videos at Youtube
Organizer
Media sponsors

Tech sponsorPartners & Friends